İçeriğimi yeniden yazmak ve düzeltmek için Clever AI Humanizer’ı deniyorum, ancak sonuçların gerçekten özgünlüğüme ve SEO’ma yardımcı mı yoksa zarar mı verdiğinden emin değilim. Bazı gönderiler daha akıcı görünüyor, fakat diğerleri biraz tuhaf hissettiriyor ya da arama sıralamaları açısından riskli bile olabilir. Deneyimli kullanıcılar, sizin için nasıl çalıştığını, hangi ayarları kullandığınızı ve yaşadığınız sorunları paylaşabilir mi, böylece ona güvenmeye devam edip etmeyeceğime karar verebileyim?
Clever AI Humanizer: Abartısız Deneyimim ve Test Sonuçlarım
Bir süredir meraktan ve biraz da insanların şüpheli araçlarla sorun yaşadığını gördüğüm için AI “humanizer” araçlarıyla uğraşıyorum. Bu yüzden tamamen yapay zekayla üretilmiş test içeriği kullanıp, ardından bunu birden fazla detektöre yükleyerek Clever AI Humanizer için tam kapsamlı bir deneme yapmaya karar verdim.
Bu yazı tamamen kendi gözlemlerim; sponsorlu değil, ortaklık yok, hiçbir ticari bağım yok.
Önce: Tek Gerçek Clever AI Humanizer Linki
Gerçek site:
Reklamlarda ve arama sonuçlarında ismin popülerliğini kullanıp “Clever” klonu gibi görünen, sonrasında da sana abonelik ya da “pro” paket satmaya çalışan bir sürü site çıktı. İnsanlar sürekli bana link atıp “bu gerçek mi?” diye soruyor.
Benim gördüğüm kadarıyla:
- Clever AI Humanizer’ın hiç ücretli katmanı olmadı
- Aylık ödeme, paywall, sahte “ücretsiz deneme” tuzağı yok
Yani “Clever bilmem ne” diye bir şeye para ödediysen, benim bahsettiğim araç o değil.
Nasıl Test Ettim?
Tamamen AI’a karşı AI yaptım:
- ChatGPT 5.2 kullanarak Clever AI Humanizer hakkında %100 yapay zekayla yazılmış bir makale ürettim.
- Bu ham AI içeriğini alıp Clever AI Humanizer üzerinden Clever AI Humanizer — En İyi %100 Ücretsiz Humanizer adresinde çalıştırdım.
- Basit Akademik modunu seçtim.
Neden Basit Akademik?
Çünkü bu tarz genelde detektörlerin en çok “AI” diye bağırdığı ton:
- Daha resmi bir yapı kullanıyor
- Daha karmaşık ifadeler var
- Yine de dergi makalesi kadar ağır değil, okunabilir kalmaya çalışıyor
Yani detektörlerin atlamayı sevdiği o tuhaf ara bölgede duruyor. Eğer Clever bunu düzgün halledebilirse, daha kolay stilleri de rahatlıkla halleder diye düşündüm.
Detektör Testi 1: ZeroGPT
ZeroGPT’ye pek güvenmiyorum. Daha önce ABD Anayasası’nı “%100 AI” diye etiketlemişliği var, abartı seviyesinde.
Yine de en çok aratılan AI detektörlerinden biri olduğu için Clever çıktısını oraya da koydum.
Sonuç:
%0 AI
Yani ZeroGPT’ye göre Clever’dan geçmiş makale tamamen insan yazımı.
Detektör Testi 2: GPTZero
Sırada panik anında herkesin link attığı diğer büyük isim: GPTZero.
Sonuç:
- %100 human
- %0 AI
Aynı hikâye. Sadece tespit açısından bakarsan, bundan daha iyisi yok.
Peki Kalite Nasıl?
Detektörleri geçmenin bir anlamı yok, eğer metin bozuk bir tost makinesi gibi duruyorsa. Çoğu humanizer şunu yapıyor:
- Dil bilgisini bozuyor
- Cümle akışını mahvediyor
- Sırf detektörü şaşırtmak için saçma sapan şeyler ekliyor
Bu yüzden Clever çıktısını aldım ve tekrar ChatGPT 5.2’ye şu talimatla verdim:
“Bu metnin kalitesini değerlendir.”
Gelen özet yorum şuna yakındı:
- Dil bilgisi sağlam
- Basit Akademik ton için bile yine de bir insan düzeltmesi tavsiye ediyor
Ben de buna tamamen katılıyorum. Hiçbir araç “tek tıkla dergiye gönder” çözümü değil. Her zaman:
- İstersen bir AI geçişi
- Minimum bir insan düzeltmesi
olmalı.
Sana “insan düzenlemesine gerek yok” diyen herkes sana hayal satıyordur.
Yeni Özellik: Clever İçinde AI Writer
Ayrıca AI Writer adında bir özellik eklemişler:
Çoğu “AI humanizer” başka bir LLM’den kopyalayıp yapıştırmanı bekler, sonra metni paramparça eder. Clever’ın AI Writer’ı ise:
- Yazma + humanize işlemini tek seferde yapıyor
Teknik olarak da mantıklı. Araç metnin iskeletini kendisi kurunca:
- Cümle çeşitliliğini daha iyi kontrol edebiliyor
- Ritim ve kelime seçimlerini ayarlayabiliyor
- Detektörlerin yakalandığı tipik LLM kalıplarından kaçınabiliyor
AI Writer’ı Nasıl Test Ettim?
Bu sefer:
- Yazım stili olarak Gündelik (Casual) seçtim
- Konu olarak AI humanization istedim
- Clever AI Humanizer’dan bahsetmesini söyledim
- Ne yapacağını görmek için istemli olarak prompt içine bir hata koydum
Çıktı okunabilir ve yeterince doğal duruyordu, ama bir noktada sinir bozucu bir durumla karşılaştım.
İlk Büyük Eksi: Kelime Sayısı
300 kelime istedim. Bundan daha uzun yazdı.
Uzunluk belirtiyorsam, o sayıya yakın bir yerde kalmasını isterim. Özellikle katı ödev sınırları olanlar için bu ufak bir detay değil.
Özetle:
- İçerik: iyi
- Kelime sayısı kontrolü: zayıf
Fark ettiğim ilk gerçek olumsuz taraf buydu.
AI Writer Çıktısında AI Tespiti
Sonra AI Writer’ın ürettiği metni alıp tekrar detektörlerden geçirdim.
Sonuçlar:
- GPTZero: %0 AI
- ZeroGPT: %0 AI, “%100 human”
- QuillBot detektörü: %13 AI
Dürüst olmak gerekirse, bunlar baya güçlü oranlar. Çoğu kişi için fazlasıyla yeterli.
AI Writer Çıktısını ChatGPT 5.2’ye Yorumlatmak
Döngüyü kapatmak için bu AI Writer metnini alıp yine ChatGPT 5.2’ye şunu sordum:
“Bu yazı insan mı yoksa AI mı yazmış gibi duruyor?”
Değerlendirme kabaca şöyleydi:
- Yazım kalitesi güçlü
- İnsan metni gibi akıyor
- Belirgin “robotik” cümleler yok
Yani bu turda:
- Üç AI detektörü metni insan diye niteledi
- Güncel bir LLM de “bu bir insan tarafından yazılmış gibi” tarafına kaydı
Ücretsiz bir web aracı için her gün gördüğün bir şey değil.
Diğer Humanizer Araçlarla Kıyaslama
İşin ilginçleştiği yer burası.
Kendi denemelerimde Clever AI Humanizer, hem ücretsiz hem ücretli birçok aracı geride bıraktı. Kıyasladığım araçlardan bazıları:
-
Ücretsiz:
- Grammarly AI Humanizer
- UnAIMyText
- Ahrefs AI Humanizer
- Humanizer AI Pro (sınırlı ücretsiz)
-
Ücretli / sınırlı ücretsiz:
- Walter Writes AI
- StealthGPT
- Undetectable AI
- WriteHuman AI
- BypassGPT
Evet, bunların bir kısmı abonelikle çalışıyor ve yine de tespit skorlarında daha kötü performans gösterdi.
Testlerden çıkan özet tablo (bu bağlamda, skor ne kadar düşükse o kadar iyi):
| Araç | Ücretsiz | AI detektör skoru |
| ⭐ Clever AI Humanizer | Evet | %6 |
| Grammarly AI Humanizer | Evet | %88 |
| UnAIMyText | Evet | %84 |
| Ahrefs AI Humanizer | Evet | %90 |
| Humanizer AI Pro | Sınırlı | %79 |
| Walter Writes AI | Hayır | %18 |
| StealthGPT | Hayır | %14 |
| Undetectable AI | Hayır | %11 |
| WriteHuman AI | Hayır | %16 |
| BypassGPT | Sınırlı | %22 |
Yani sadece “AI detektör skoru” açısından bakarsak, hele ki ücretsiz olduğunu da düşünürsek, Clever benim için listenin en üst sıralarında.
Artıları (ve Takıldığı Noktalar)
Güçlü Yanları
- Detektör performansı: Birden fazla araçta çok güçlü sonuçlar
- Dil bilgisi: Genelde dil aracı ve diğer LLM kontrollerinde 10 üzerinden 8–9 civarı
- Okunabilirlik: Akıcı, kasıntı ya da aşırı karmaşık değil
- Saçma “sahte yazım hataları” yok: Detektörü şaşırtmak için özellikle “i had to do it” gibi çöplük ifadeler veya zorlama argolar eklemiyor
- AI Writer entegrasyonu: Yazma ve humanize işlemini tek adımda yapması güzel
Zayıf Yanları
- Kelime sayısı kontrolü: İstenen uzunluğun üstüne çıkma eğiliminde
- Kalıp izi: Her yerde %0 AI sonucu alsan bile, dikkatle okuduğunda bazen hâlâ hafif bir AI ritmi hissedilebiliyor
- Orijinal metinle bire bir değil: Bazen vurguyu hafif değiştiriyor, tam aynı ifadeleri korumuyor. Muhtemelen detektörleri bu kadar iyi atlatmasının sebebi de bu; ama orijinal metne çok sıkı bağlı kalman gerekiyorsa bilmen önemli.
Yani kusursuz değil. Bu kedi–fare oyununda hiçbir şey kusursuz değil zaten.
Gerçekçilik Payı: Detektörler ve Humanizer’lar
İnsanların duymayı sevmediği kısmı şöyle:
- Tüm detektörlerde 0/0/0 skor almak bile metnin “insan gibi” hissettireceğini garanti etmiyor.
- Detektörler sürekli yetişmeye çalışıyor; humanizer’lar da sürekli uyum sağlıyor.
- Bu bitmeyen bir oyun; iki taraf da kuralları sürekli değiştiriyor.
Clever AI Humanizer şu an bu oyunu çok iyi oynuyor, ama “meta” her an değişebilir.
Clever AI Humanizer’ı Kullanmalı mısın?
Eğer özellikle:
- Ücretsiz bir humanizer arıyorsan
- Benim testlerimde çoğu detektörü alt eden
- Dil bilgisi ve okunabilirliği fena olmayan
bir araç istiyorsan, şu ana kadar gördüklerim arasında en iyi seçeneklerden biri.
Sadece insan kontrolünü atlama. Her zaman:
- Kendi gözünle bir tur oku
- İfadeleri sıkılaştır
- Tonu, üslubu ve olası bilgi hatalarını düzelt
Ek Kaynaklar ve Reddit Konuları
Daha derine inmek istersen:
-
Birden çok humanizer ve tespit ekran görüntülü geniş paylaşım:
Reddit - The heart of the internet -
Özellikle Clever AI Humanizer incelemesi odaklı başka bir başlık:
Reddit - The heart of the internet
Özetle: hiçbir ücret ödemeden kullanılan bir araç için Clever AI Humanizer gerçekten beklenenden iyi iş çıkarıyor. Sadece unutma; en azından şu an için, hiçbir AI aracı gerçek insan düzenlemesinin yerini tutmuyor.
Deli değilsin, Clever AI Humanizer çıktılarının bazıları yüzeyde pürüzsüz dursa da biraz “yabancı” hissettirebiliyor.
Kısa versiyon: algılama atlatıcı olarak harika, parlatıcı olarak fena değil, ama fark ettirmeden ses tonunu ve dikkat etmezsen konusu odaklılığını da törpüleyebiliyor.
@mikeappsreviewer’ın zaten yaptığı tüm laboratuvar tarzı testleri tekrarlamadan, sana gerçekten yardım mı ediyor yoksa zarar mı veriyor diye akıl sağlığı kontrolünü ben şöyle yapardım:
-
Ses ve özgünlük testi (“arkadaş okuması”)
- 3 gönderi al:
- 1 orijinal taslak
- 1 hafif humanize edilmiş
- 1 ağır humanize edilmiş
- Bunları (rastgele sırayla) senin yazı stilini bilen bir arkadaşına veya iş arkadaşına göster.
- Sor: “Hangisi en çok bana benziyor?” ve “Hangisi biraz jenerik hissettiriyor?”
Clever AI Humanizer versiyonu sürekli “jenerik” veya “broşür gibi” diye işaretleniyorsa bu bir uyarı işaretidir. Pürüzsüz ≠ özgün.
- 3 gönderi al:
-
SEO için konu kayması kontrolü
Humanizer’lar bazen önemsiz görünen ama arama niyetine zarar veren vurgu ve ifade değişiklikleri yapar.
Hızlı kontrol:- Yazının mutlaka işlemesi gereken 3–5 temel ifade / konuyu listele (sadece anahtar kelime değil, kavramlar).
- Humanize ettikten sonra ücretsiz bir TF-IDF / keyword yoğunluğu aracını kullan ve karşılaştır:
- Ana terimin frekansı ciddi şekilde düştü mü?
- Gerçek ürün/anahtar kelime yerine “bu araç” gibi daha muğlak eş anlamlılar mı kullanmaya başladı?
Cevap evetse muhtemelen konu odaklılığını kaybediyorsun. Bu da zamanla organik performansa zarar verebilir.
-
Önce–sonra performansı (gerçekten önemli tek test)
5–10 gönderi seç ve şunu yap:- Versiyon A: senin normal düzenlemen, Clever yok.
- Versiyon B: Clever AI Humanizer + hızlı manuel rötuş.
- Niyete / konuya göre ayır.
4–6 hafta sonra karşılaştır: - Search Console’da TO (başlık ve girişlerin havası değişmiş mi?)
- Ortalama konum ve gösterimler
- Sayfada kalma süresi / scroll derinliği (analitik kuruluysa)
“Tuhaf hissettiren” yazılar metriklerde de kötü performans gösteriyorsa cevabın budur. Aynı ya da daha iyi sıralanıyorlarsa, o zaman sorun daha çok senin kişisel zevkinle ilgilidir, SEO zararıyla değil.
-
Bence Clever’ın gerçekten parladığı yerler
- Zaten mekanik hissettiğini bildiğin, bariz LLM kokan paragrafları yumuşatmak.
- AI Writer ile hızlıca taslak çıkarıp, giriş ve sonucu kendi sesinle yeniden yazmak.
- Daha az riskli olduğu yerler:
- SSS bölümleri
- Destekleyici alt bölümler
- Tanım / açıklama parçaları
Tamamen yeniden yazmasına izin vermeyeceğim şeyler:
- Hikâye anlatımlı girişler
- Güçlü fikir yazıları
- İnce nüans ve güvenin çok önemli olduğu ürün karşılaştırmaları
-
Abartıdaki bazı noktalara kısmen katılmadığım yerler
İnsanlar “%0 AI tespiti”ne fazla takılıyor. Açıkçası artık umursamıyorum. Google bu rastgele web dedektörlerini kullanmıyor ve bu metrik takıntısı genelde şunlara yol açıyor:- Aşırı rastgeleleştirilmiş cümle yapıları
- Şişmiş paragraflar
- Jenerik “ajans blogu” tonu
Özgünlük ve SEO için ben “sen artı %20 parlatma” gibi ses çıkarmayı, “kusursuz humanize edilmiş gri lapa”ya tercih ederim.
-
Ses tonunu bozmadan Clever’ı nasıl kullanırdım
Pratik iş akışı:- Kendi kabataslağını yaz ya da AI’dan senin tonunda taslak iste.
- Makalenin tamamını değil, sadece sert ve yapay duran kısımları Clever AI Humanizer’dan geçir.
- Şunları elle geri getir:
- En sevdiğin ifadeler
- Şakalar, kancalar, güçlü görüşler
- Son okumada metni sesli oku. Cümlelerde takılıyorsan veya “Bunu asla böyle söylemezdim” diyorsan, o satırları tekrar doğal stiline çevir.
-
İçinden “bu tuhaf hissettiriyor” diyorsa, ona güven
Bazı yazıların sana yanlış gelmesi aslında iyi bir işaret: gerçek bir sesin olduğu anlamına gelir. Buna yaslan. Clever AI Humanizer’ı kenarları yumuşatan bir araç olarak kullan, ana yazar olarak değil.
Özet: Clever AI Humanizer sağlam, ortalıkta dolaşan birçok çöp araca göre özellikle iyi, ama önceliğin özgünlük ve SEO ise onu “asistan” rolünde tut. Az ve bilinçli kullan, sonuçları Search Console’da ölç ve her zaman en sonda bir insan geçişi yapıp içeriğe yeniden seni ekle.
Hayal görmüyorsun. Clever AI Humanizer “yumuşatma” işinde gerçekten iyi, ama bu yumuşatma, dikkat etmezsen sesini sıkıcı bir duvar kâğıdına da dönüştürebilir.
Karar vermene yardım edebilecek birkaç nokta:
-
Gerçeklik vs “mükemmel” metin
Bloglar, bültenler, niş siteler vb. için, bence @mikeappsreviewer gibi insanların dedektör puanlarına verdiği önem biraz abartılı. Bu alanlarda “0% AI” olmaktan çok, samimiyet kazanır. Gerçek okurlar, bir dedektörün “insan” demesine aldırmaz; onlar için önemli olan, metnin sana benzemesi ve işe yaramasıdır. Clever AI Humanizer bazen tarzını fazlaca normalize ediyor; markan kişiliğe, alaya, belirli kalıplara dayanıyorsa bu keskinliği çok hızlı kaybedebilirsin. -
Parladığı yerler
- Kaskatı, bariz yapay zeka kokan cümleleri toparlamak
- Bölümler arasındaki geçişleri yumuşatmak
- LLM’lerin tuhaf tekrarlarını daha az kopyala-yapıştır hissi verecek hale getirmek
Neşter gibi kullandığında gerçekten mükemmel. Tüm makaleye basınçlı suyla temizlik yapar gibi uygularsan, sesinin boyasını komple söküp atar.
-
Paranoyasız SEO tarafı
Google, ZeroGPT ya da GPTZero kullanmıyor. Sana gerçekten zarar verebilecek olanlar:- İçeriğin fazla sıradanlaşması ve konu derinliğini kaybetmesi
- Aşırı düzenlemenin, konunla ilgili spesifik terimleri / varlıkları sulandırması
Clever AI Humanizer’ın bazen net ifadeleri daha muğlak olanlarla sessizce değiştirdiğini gördüm; bu da konu alakasını hafifçe zayıflatabiliyor. Felaket değil, ama tüm siteye yayarsan, evet, etkisini hissedebilirsin.
Burada @voyageurdubois ile biraz ayrılıyorum: Sadece “bana benziyor mu?”ya güvenmezdim. İnsanlaştırmadan sonra temel terimlerinin ve spesifik örneklerinin hala orada olduğundan da emin olmak için elle kontrol ederdim.
-
Bana çok işe yarayan basit kural
- Girişler, sonuçlar ve kişisel hikâyeler: Clever yok. Güven satan sesin tam orada.
- Açıklamalar, nasıl yapılır adımları, tanımlar: Clever olur, ama sonra kendi özel kalıplarını geri yerleştir.
- Ürün karşılaştırmaları, incelemeler, fikir yazıları: Clever AI Humanizer kullanacaksan, yalnızca 1–2 sorunlu paragrafı düzeltmekle sınırla.
-
“Fazla” olduğunu nasıl anlarsın
Bir yazıyı yeniden okurken kendini şunları düşünürken yakalıyorsan:- “Bu, nişimdeki her blog gibi geliyor.”
- “Bunu bu kadar… kibar yazdığımı hatırlamıyorum.”
- “Benim tiradım / esprim / garip metaforum nereye gitti?”
bu, aracın senin yerine yazmaya başladığının, senin için değil, bir işareti. Ben birkaç kusuru bırakıp insan havasını korumayı tercih ederim.
Yani evet, Clever AI Humanizer araç setinde tutmaya değer, ama güçlü bir filtre gibi kullan; otomatik pilot gibi değil. Bir yazı, insanlaştırmadan sonra sana “bir tuhaf” geliyorsa, o sezgine güven ve metnin biraz daha az “pürüzsüz” olmasına yol açsa bile, orijinal ifadelerinden bir kısmını geri koy. Okurların da uzun vadeli SEO’n da bununla gayet iyi yaşar, hatta muhtemelen daha bile iyi olur.
Kısa versiyon: Clever AI Humanizer pürüzleri almak için harika olabilir, ama bazı gönderiler “tuhaf” geliyorsa bu senin uyarı ışığın demektir. Dedektörler ana KPI’n değil; asıl önemli olan okur güveni ve açıklık.
Bunu, @voyageurdubois, @chasseurdetoiles ve @mikeappsreviewer’ın söylediklerini temel alarak şöyle çerçevelerim.
1. Clever AI Humanizer gerçekte neyi iyi yapıyor
Artıları:
- Tıkanık yapay zekâ ifadelerini daha okunur hale getirir
- Tekrarı ve o “şablonvari” LLM ritmini azaltır
- Temel metnin zaten sağlamsa farklı tonlarla iyi uyum sağlar
- Sıkı müşteriler veya okullar gibi uç durumlarda işe yarayan, yaygın dedektörlerden çoğu zaman geçer
- Ücretsizdir, bu da çok metin işliyorsan önemlidir
Dengeli kullanıldığında şunlar için mükemmeldir:
- Uzun yazılardaki sert, akmayan orta bölümleri düzeltmek
- SSS, nasıl yapılır adımları, tanımlar gibi metinleri temizlemek
- “ChatGPT’den ilk taslak”ı insan düzenlemesine hazır hale getirmek
Bu noktalarda @mikeappsreviewer’ın testleriyle oldukça aynı çizgideyim; ama bence dedektör skorları yan faydadır, esas mesele değildir.
2. Seni sessizce nerede zora sokabilir
Eksileri:
- Güçlü fikirleri ve tuhaflıkları törpüler, böylece benzersiz sesin kaybolabilir
- Ara sıra belirli terimleri veya marka ifadelerini yumuşatır, bu da konusal odağı seyreltebilir
- Kelime sayısını sıkı kontrol edemez, bu da dar brifler veya içerik takvimleri için önemlidir
- Otomatik pilot gibi kullanırsan tüm siten herkesinki gibi tınlamaya başlayabilir
Burada @chasseurdetoiles’a daha yakınım: markan veya blogun kişiliğe, alaya, hikâyeye ya da keskin yorumlara dayanıyorsa Clever AI Humanizer’ın tüm yazıları yeniden yazmasına izin vermek risklidir.
3. Özgünlük vs dedektörler vs SEO
Dedektör odaklı yaklaşımlarla biraz ayrıştığım yer burası:
- Google seni GPTZero skorlarına göre notlandırmıyor
- Gerçekte fark yaratanlar:
- Konu hakkındaki derinlik ve özgülük
- Net yapı ve işe yararlık
- Tutarlı konusal dil ve varlıklar
Eğer Clever AI Humanizer:
- Hedef kitlenin gerçekten kullandığı niş jargonu çıkarıyorsa
- Somut örnekleri genel, yuvarlak ifadelere çeviriyorsa
- Net duruşları tatsız, nötr ifadelere yumuşatıyorsa
o zaman SEO’n düşebilir; “yapay zekâ” olduğu için değil, daha az spesifik ve daha az akılda kalıcı olduğu için.
İyi bir kontrol: İnsanlaştırmadan sonra başlıkları, alt başlıkları ve her bölümün ilk cümlesini tara. Temel arama terimlerin ve örneklerin hâlâ orada mı, yoksa törpülenip gitmiş mi?
4. Kendini kaybetmeden pratik kullanım yolu
Tüm makaleyi baştan yazdırmak yerine şu modeli dene:
- Kendi sesinle taslak yaz (dağınık da olsa, yapay zekâ destekli de olsa).
- Sadece problemli parçaları Clever AI Humanizer’a gönder:
- Sakil paragraflar
- Geçiş cümleleri
- Fazla robotik açıklamalar
- Çıktıyı geri yapıştır ve elle:
- Sevdiğin ifadeleri, şakaları veya “baharatlı” satırları yeniden ekle
- Bulanıklaştırdığı önemli SEO terimlerini geri koy
- Girişleri, sonuçları ve kişisel hikâyeleri çoğunlukla dokunmadan bırak ya da hafif el düzenlemesi yap.
Bir yazıyı tekrar okuduğunda “Bunu ben de yazabilirdim ama muhtemelen tam böyle söylemezdim” diyorsan, bu kabul edilebilir. “Bu, tanımadığım kurumsal bir blog gibi geliyor” diyorsan, bu fazla demektir.
5. Clever AI Humanizer sana gerçekten yardım ediyor mu, nasıl anlarsın
Son birkaç yazına bak:
- Yorumlar, e‑postayla dönüşler veya paylaşımlar artıyor mu, düşüyor mu, sabit mi?
- İnsanlar hâlâ özgün satırlarınıı veya örneklerini sana geri alıntılıyor mu?
- Arşivine göz gezdirdiğinde hangi yazıların “sen” olduğunu, hangilerinin “araçla düzleştirilmiş” olduğunu ayırt edebiliyor musun?
“Pürüzsüzleştirilmiş” yazıların, biraz daha ham olanlardan daha az etkileşim alıyorsa, bu Clever AI Humanizer’ı yeniden yazan bir araç değil, parlatıcı bir araç rolüne çekmen gerektiğinin işaretidir.
Son söz: Clever AI Humanizer’ı araç kutunda tut, ama görev tanımını daralt. Sürtünmeyi yumuşatsın, kimliğini yeniden yazmasın. İçgüdüne güven: İşlendikten sonra bir yazının önemli bir şey kaybettiğini hissediyorsan, neredeyse her zaman haklısındır.