Kayıt veya ödeme gerektirmeyen ücretsiz bir yapay zeka görsel üreticisi arıyorum. Bulduğum çoğu site birkaç denemeden sonra para istiyor veya kişisel bilgi talep ediyor. Kolayca çalışan, gerçekten ücretsiz bir seçenek bulan oldu mu? Her türlü yardım harika olurdu.
Açıkçası, gerçekten ücretsiz, kayıt olmadan, sınırsız, ödeme yok ve gizli ‘hadi bakalım, daha fazla kullanım için hesap oluştur’ saçmalığı olmayan bir yapay zekâ görsel üreticisi bulmak, tarlada dört yapraklı yoncalar arasında tek boynuzlu atın sırtında Kocaayak aramak gibi bir şey. Bu işi sunan sitelerin çoğu—Çizimon (eski adıyla NALL-İ mini) aklıma geliyor—kayıt gerekmeden ücretsiz görsel oluşturmanıza izin veriyor ama, yine de, görsel kalitesi vasat, sunucular yoğunsa sizi bazen yavaşlatıyorlar. DerinZeka başka bir örnek, bazen çalışıyor, giriş yok ama görselleri tamamen şans işi ve stil kontrolü zar atmak gibi.
Bir de Ürün Dağılımı’nın çevrimiçi ücretsiz demolarını buluyorsunuz—Tekrarlat’ta bir sürü var, Sarılan Surat gibi siteler, vs.—yine bazen çalışıyor, bazen sınır koyuyor, bazen yoğun günlerde giriş istiyor. Hemen para istemeseler de ya filigran ekliyorlar, ya da ‘kredin bitti… devamı için giriş yap’ mesajı geliyor, ya da üretim hızı salyangoz gibi (‘Tahmini bekleme süresi: şimdiyle gelecek on yıl arasında bir yerde!’).
Gerçek anlamda hiçbir kısıtlama olmayan, sınırsız bir seçenek aramaktan vazgeçip yerel Ürün Dağılımı indirdim—kurmak 10 dakika sürüyor ve fena olmayan bir grafik kartı lazım, ama ondan sonra gerçekten ÖZGÜRSÜNÜZ. Hiçbir şey indirmekle uğraşmak istemiyorsanız dürüst olmak gerekirse, Cizimon.com ulaşabileceğiniz en yakın şey ama inanılmaz sonuçlar beklemeyin. Eğer biri ücretsiz, sınırsız, kaliteli ve giriş istemeyen bir yapay zekâ görsel cini bulduysa ve bu cin gizliden Babaannenin laptopunda Bitcoin kazmıyorsa, lütfen gizli tarifi paylaşsın. Yoksa kulübe hoş geldiniz—tüm “ücretsiz” şeyler aslında ya ücretli pakete geçişe ya da veri avına yem.
Gerçekçi olalım: İnternetin tek boynuzlu frappuccino’sunu istiyorsun. @himmelsjager neredeyse tam anlamıyla özetlemiş—bir hafta denedikten sonra, çoğu “ücretsiz” yapay zeka görsel sitesi ya veri hortumcusu ya da sana öyle bayat görseller sunuyor ki, sanki tekrar 1999’a döndün diye düşünüyorsun. Yine de, tek kaçış yolunun yerel kurulum olduğu fikrine biraz katılmıyorum. Web’in tuhaf, köşe bucak kalmış, niş üreticilere sahip garip köşeleri var. Bazen üniversite demo projeleri de ortalıkta dolaşıyor (örneğin “GAN Boyama Stüdyosu” ya da ML vitrin merkezlerindeki araçları araştırabilirsin) ama genellikle bunlar ya sadece stil aktarımıyla kısıtlı (düşün: “bu fotoğrafı Van Gogh kusmuğu gibi göster”) ya da zar zor görüntü üretimi sayılabilecek düşük çözünürlüklü avatarlarla sınırlı, artı genellikle dönem sonunda kapatılıyorlar.
Daha hileli bir yol daha var: Telegram botlarını kullan. Kararlı Dağılma ya da DAHİ Mini için botlar gördüm; kayıttan fazlası olarak sadece Telegram hesabın gerekiyor (tamamen anonim olmasa da en azından fazladan form yok), birkaç görsel tükürdükten sonra yavaşlıyorlar. Bazen yoğun, bazen çirkin çıktı veriyor, bazen de Rusça oluyor ama ne bekliyordun ki?
Kayıt korkusu gizlilikten kaynaklanıyorsa, Tor tarayıcı ve geçici e-posta adresleri “on ücretsiz görsel için ruhunu ver” engelini aşmana yardımcı olabilir. Mükemmel mi? Elbette hayır, ama en azından ana gelen kutunu ya da gerçek adını vermiyorsun. Görsel filigranları mı var? Dijital mağara adamı gibi MS Paint’te kırpıp üzerini boya, ki zaten çoğu kişi mizah malzemesi için öyle yapıyor.
Özetle: Tam çözünürlük, sıfır kısıtlama ve tam gizlilik istiyorsan bir haftasonunu feda et ve yerel kurulum yap. Sadece arada bir mizah için yeteri kadar görsele ihtiyacın varsa Craiyon ya da Telegram botları boşluğu doldurur. Daha fazlası ise bedava öğle yemeği kadar gerçek—kırıntıların tadını çıkar!