Benchmark Reviews Discussion Forum Right Header

Go Back Benchmark Reviews Discussion Forum > Software > Games

Games This is why you bought your computer, and you know it. Discuss games here.

Reply
Thread Tools Display Modes
#1
Unread 6th January 2011, 10:35 PM
Remacno's Avatar
Remacno Remacno is offline
Gigabyte
Join Date: Dec 2008
Location: Goose Creek,SC
Posts: 143
Send a message via MSN to Remacno
Call of Duty Black Ops - Epic Fail?

Still no found solution to my problem. After chewing out Steam and Activision out for the last month, no viable solution or update has been provided or possible explanation by Activision, nor Steam, as to what the problem is.

I start multiplayer and it gets to the connection screen before reaching the main menu...sits there for a minute watching the loading bar circle for about a minute, and finally it says: "The server is unavailable. Please try again later or visit: yadayadayada!"

Has anyone figured out a solution for this problem? I've checked and made sure that I have all the port forwarding options setup in my router's port forwarding section for applications and gaming, as well as checked to make sure my firewall is allowing access, and verified that my Linksys RT31P2 router does NOT have a firewall internally that could compromise the integrity of my game.

Any solutions yet guys?
__________________
Cameron Greene
Reply With Quote
#2
Unread 6th January 2011, 10:54 PM
Remacno's Avatar
Remacno Remacno is offline
Gigabyte
Join Date: Dec 2008
Location: Goose Creek,SC
Posts: 143
Send a message via MSN to Remacno
Yep! And now I can't even get on Zombies multiplayer...great! JUST GREAT!
__________________
Cameron Greene
Reply With Quote
#3
Unread 7th January 2011, 12:12 AM
Steven Iglesias-Hearst's Avatar
Steven Iglesias-Hearst Steven Iglesias-Hearst is offline
Contributing Editor
Join Date: Sep 2009
Location: United Kingdom
Posts: 228
Quote:
Originally Posted by Remacno View Post
Yep! And now I can't even get on Zombies multiplayer...great! JUST GREAT!
Try connecting your PC to the internet without your router (bypass it) if you can connect then your router is at fault, if not then you know the problem is elsewhere. Post back.

Whenever I had the problem you described all I needed to do was close and restart steam but IDK if that is your problem. Mine still crashes all the time and the servers even crash from time to time, the game was released waaaay before it was ready.
__________________
Reply With Quote
#4
Unread 7th January 2011, 07:45 AM
Remacno's Avatar
Remacno Remacno is offline
Gigabyte
Join Date: Dec 2008
Location: Goose Creek,SC
Posts: 143
Send a message via MSN to Remacno
Tell me about it! The only released it before it was ready because they gave themselves a deadline so they had some holiday revenue to pick up for the year. That game brought them more money than any other game they released for 2010. Now they are not offering proper support to help fix the problem they keep sending back generic responses like, check your port forwarding, if that does not work, uninstall and reinstall the game to see if that fixes the problem.

It couldn't be my router because the game was working for 2 days before it went down all together. But I will give your suggestion a shot none the less. Thanks Steven!
__________________
Cameron Greene
Reply With Quote
#5
Unread 11th January 2011, 10:38 AM
Olin Coles's Avatar
Olin Coles Olin Coles is offline
Executive Editor
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,951
There's a saying: when something works for ten million people except you, the source of the problem is closer than you think. In other words it's you, not them.

Stop saying "it couldn't be the router", and start eliminating sources. For example, have you tried installing/playing the game on another PC? Have you removed/reinstalled?
__________________
You can follow Benchmark Reviews on Facebook and Twitter!
Reply With Quote
#6
Unread 11th January 2011, 07:52 PM
RagingShadow07 RagingShadow07 is offline
Terabyte
Join Date: Feb 2009
Location: Plant City, FL
Posts: 402
Send a message via MSN to RagingShadow07
I've had no problems connecting to the master server at boot-up besides a few isolated occasions. Start by direct connecting to your modem (restart the modem after you do that) and go from there. If that's not the issue, it rules out router as a cause. Try on a different PC if possible. That would rule out your PC. Etc.

Also, I don't know if there would have been any grounds for it in your case, but are you sure you're not VAC Banned for any reason? Go to your Steam profile on the community tab. If there's Ban(S) on record, you'll see it in red on the right.
__________________
_______________________________________
"Don't fix what isn't broken; Just upgrade it."
Reply With Quote
Sponsored links
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:20 PM.

Benchmark Reviews Discussion Forum
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Remove advertisements

Follow Benchmark Reviews on FacebookReceive Tweets from Benchmark Reviews on Twitter